Две мероприятия в рамките на Националната седмица на четенето проведоха в дните от 11 до 15.12. в ОУ „Отец Паисий“ – с. Петърч


По повод предприетата от МОН за трета поредна година инициатива – Национална седмица на четенето в ОУ "Отец Паисий", с. Петърч в дните от 11 до 15 декември се проведоха различни дейности свързани с привличането на малките ученици към книгата.

Ученици от I и II клас се включиха във викторината „Малки читатели“, където показаха, колко много приказки знаят, а седмицата завърши с гостуване на учениците от начален етап в библиотеката на НЧ "Нов живот – 1919" , където г-жа Надежда Михайлова приветства малчуганите, които от своя страна не скриха задоволството и вълнението си. Тя им прочете приказката "Старите хора" от Ангел Каралийчев, а те разсъждаваха каква е  поуката.

Безспорно е, че за милиони хора по света, книгата е била, е и ще си остане един от най-добрите приятели. Тя винаги е чудесен подарък. Ценност, която трябва да се пази и уважава. Тя е тази, която ни помага в процеса на нашето умствено, духовно и културно развитие и израстване. 

Пожелаваме на нашите ученици, никога да не стихва стремежа и любовта към четенето.